czwartek, 15 maja 2014

Bananowy start na początek czegoś nowego.

Wracam z nowymi pomysłami, nowym zapałem i nareszcie odrobiną wolnego czasu :) Podczas mojej nieobecności nabrałam odwagi, aby próbować nowych rzeczy, wiedzy, aby odpowiednio komponować smaki, a przede wszystkim odkryłam, że tu, w kuchni, nie liczy się czas,  mało ważny jest też przepis. Liczy się serce, wkładane do wszystkiego co się robi. A ja zamierzam zarówno czas, jak i przepis opakować sercem, które na nowo zaczęło bić szybciej pod wpływem zapachu i smaku kuchennych wariacji. :) Witajcie z powrotem !


Miękkie bananowe muffinki z nutą białej czekolady, która rozpuszcza się pod językiem to idealny początek wakacji.


Składniki suche:
-2 szklanki mąki
-0,5 szklanki cukru
-2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli
Wymieszać i dodać zmiksowane składniki mokre: 
-2 jajka
-szklanka mleka
-pół szklanki oleju

Na koniec dodać :
-pokruszoną białą czekoladę
-banan
I wymieszać :)


2 komentarze:

  1. muffinkom z bananami mówię zawsze tak, zachwycają ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmm... z pewnością uległabym takiej pokusie :)

    OdpowiedzUsuń