Nic nie zastąpi czasu spędzonego z rodziną, wspólenj pogawędki, kawy, lodów i słodkiego podwieczorku własnej roboty ;]
Muszę się przyznać, że dzisiaj pierwszy raz poznałam smak rabarbaru. Jego słodko-kwaśny walor smakowy wykorzystałam w muffinkach rabarbarowych ;]
Przepis jest następujący :
2 szklanki mąki
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
100g cukru
szczypta soli
2 jajka
1 szklanka mleka
100ml oleju
łodyga rabarbaru
Na kruszonkę :
30g masła
50g mąki
2 łyżki cukru
Mokre składniki połączyć mikserem. Do nich dodać składniki suche i zminksować razem.
Ciasto wlewać do foremek, następnie wrzucać kawałki pokrojonej łodygi rabarbaru, posypywać wcześniej przygotowaną kruszonką.
Piec 30-35 minut w piekarniku rozgrzanych do temperatury ok. 200 stopni.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz